Fuglsang er i dag ejet af henholdsvis Naturstyrelsen og Nordfyns Kommune og drives med det formål at sikre et rekreativt område med badestrand, opholdsarealer og skov. -Og det er også lige hvad området er: En oase for afslapning og hygge.


Naturen

Skoven ved Fuglsanggård er etableret som en ren egeskov. Den er tyndet kraftigt for at gøre den lysåben med let adgang. Egen trives og er et velegnet træ i det kystnære område. Enkelte steder vokser brombær-krattet højt og vildt, men ellers er skoven hyggelig at gå på opdagelse i.

 

På den vestlige side af Fuglsangvejen findes der en vildtvoksende vegetation med mange forskellige spændende planter. Disse tiltrækker et væld af forskellige småfugle, insekter og sommerfugle, og området er et spændende naturområde. Er du heldig, kan du også få øje på rådyret og haren, som holder til her.


Sommerhusene

Kigger man på gamle luftfotos fra midten af 1940-erne, kan der de fleste steder langs kystlinjen ses en enkelt lille række parceller med småhuse ud til Kattegat – omkring Hasmark er der lidt flere. 20 år senere i slut-ningen af 1960-erne er sommerhus-kulturen virkelig slået igennem på Nordfyn.

 

Etableringen af vænger, veje og feriehuse går fra leddet ved Enebærodde mod øst til Tørresø mod vest ca. 10 km. I området findes der i dag omkring 2600 sommerhuse.


Kattegat

Stranden foran Fuglsang ligger ud til Kattegats blå bølger. Historisk set nævnes Kattegat første gang i ca. 1660 som Das Katte Gatt ‘kattehul’. Kaptajnerne på de Nederlandske handelsflåder sammenlignede de dan-ske sunde (Storebælt, Lillebælt og Øresund) med et hul så snævert, at selv en kat ville have vanskeligheder ved at mase sig igennem.

 

Dette var ikke mindst på grund af de mange rev og smulte vande, vi har her, hvilket også talrige gamle skibsvrag vidner om. Hvilken del af farvandet, der oprindelig bar navnet Kattegat, er usikkert.


Stranden

Hvis der er noget kystlinjen indbyder til her, er det gåture, badning, solbadning (om sommeren selvfølgelig) og tingfinderi. I dag vejrer det Blå Flag i vinden og signalerer, at her bliver der tænkt på vandkvalitet, sikker-hed, information, miljø og faciliteter.

 

Blå Flag er nemlig en miljømærkningsordning, der garanterer, at stranden arbejder for at sikre vores fælles natur og miljø. Dette er alt sammen med til, at alle får en god oplevelse på stranden.


Det grønne område

Der er mulighed for at skylle saltvandet af under bruseren, der er offentligt toilet, og i sommertiden er der mulighed for at købe en is eller en pølse i det mobile ishus. I området er der rigtig god plads til, at hele familien kan slå sig ned på picnictæppet og nyde den medbragte madkurv. Der er også mulighed for at grille den medbragte pølse/bøf på en af de udendørs grill.

 

Steder du MÅ se i området: Hasmarkmosen, Flyvesandet, Enebærodde, Hofmansgave