På Nordfyn er det fantastisk at dyrke friluftsliv. Det kan du blandt andet se på det hav af forskellige udendørs aktiviteter og interesser, der udfolder sig her.
Naturen er lige udenfor døren på Nordfyn. Med et meget vekslende landskab, som byder på fantastiske vidder, bakker, dale, strand og skov med smukke scenarier, er der nok at gå på opdagelse i.


På Nordfyn finder du muligheder for at dyrke blandt andet: Mountainbiking, cykling, wind- og kitesurfing, SUP(stand up paddle), kajaksejlads, undervandsjagt, snorkling, bushcraft, vandring, udendørs yoga, golf, vinterbadning, træklatring, fiskeri, ridning og meget, meget andet.

God fornøjelse – Vi ses derude!


 

Vandre- og cykelstier:
På Nordfyn finder du rigtig mange kilometer med små charmerende snoede veje i et landskab med gårde, bin-dingsværkshuse, åer, enge og marker. Er du til korte eller lange vandre- og cykelture, så vil du nyde Nordfyn.
Du kan også vælge en grøn, rød, blå eller sort Kløversti. Ruterne er skiltede og har forskellige længder fra 2,5 km og op til 21 km.


 

Grill- og picnicsteder:
Skal du ud med børnene eller bare dig selv, så smør madpakken, og pak saftevand og kaffe i rygsækken. Hvad enten det drejer sig om Pippi Langstrømpe-Tingfinderi på stranden, en skovtur med hulebygning eller ro og ensomhed med en god bog på et hemmeligt spot, så er her nemlig ufatteligt gode steder at holde picnics.
Er du på ferie i flere dage med vandrestøvlerne eller cyklen, kan du finde både primitive overnatningsmuligheder, camping, hytteudlejning og bed and breakfast.


 

Lystfiskeri:
Med Fyns længste kyststrækning på 80 km, en stor bestand af havørreder, som aktivt opretholdes og nogle af Danmarks bedste fiskepladser, hvor du kan fange alt fra havørreder til hornfisk, multer og makreller, er Nordfyn et sandt eldorado for lystfiskere. Vil du finde de bedste spots og høre de bedste tips, så book en lokal fiskeguide. Vil du til havs, er det også muligt at leje en båd.


 

Overnatning i det frie:
Der bliver etableret flere og flere shelter-pladser. Her kan du tage et hvil, spise frokosten, grille, lege, spille og hygge. Du kan også finde bål- og overnatningsmuligheder samt henvisninger og inspiration til din tur, eftermiddag eller pause.


 

Strand og Skov:
Nordfyn og øer har mere end 100 kilometer kystlinje med storslået natur og spændende landskaber. Her er rige muligheder for at samle fossiler, rav og forskellige stenarter. Flere steder langs kysten finder du noget af det mest formidable havørredfiskeri, og er du særlig heldig, ser du måske havørnen flyve forbi, mens du nyder madspakken. Du kan også tage en dase / lege-dag ved stranden med ungerne ved én af vore fortrinlige badestrande. Både ved Hasmark Strand og ved Bogense Søbad er der handicaprampe og baderullestol, så der er mulighed for handicappede at komme i vandet.


Ridestier og MTB-spor:
Er du til mountainbike, høj puls og udfordringer, skal du prøve de mere en 25 kilometer MTB-spor ved Langesø. I dette kuperede terræn er der også mulighed for ridning og lange dejlige vandreture. Langesøskoven er privat og der skal købes cykel- og ride licens. Færdsel er tilladt på veje og stier. Vis hensyn.


 

Skal du med på skattejagt, så tag på ”Geocaching” med din smartphone eller GPS. En Geocache er en behol-der(skatten) i størrelser vekslende mellem en tændstikæske op til en pakke cornflakes. En cache kan være gemt de mærkeligste steder alt efter sværhedsgrad og det er et af disse elementer som gør geocaching yderst underholdende. Prøv www.geocaching.com.


Golf:
Har du lyst til at prøve kræfter med golf i lækre omgivelser, er du kommet til det rette sted. På Nordfyn ligger nemlig flere golfbaner med Pay & Play, så alle kan være med. Golfbanerne ligger endda i utroligt smukke omgivelser ud til sø og hav.