Her på siden kan du møde din (måske) nye nabo – uanset om du drømmer om at bosætte dig ved kysten, i de charmerende landsbyer, ved de åbne landskaber, de grønne skove eller ved fjorden.

-Vi er mange her der gerne vil fortælle dig om, hvorfor vi har valgt at bo her, og hvordan en nordfynsk hverdag ser ud, med familie, naboer, friluftslivet, naturen, aktiviteter og oplevelser.

Mød familien Loehr i Skovløkke-området

 

Gry Malling Loehr og hendes familie flyttede til det store hus med udsigt til markerne ved Klintebjerg for seks år siden, da lejligheden på Indre Nørrebro begyndte at føles som en barriere for det liv, de ønskede. Hendes mand pendlede hver dag til Odense, og hun blev selv skør af tanken om at arbejde konstant for at kunne betale huslejen og samtidig kun se børnene om aftenen. De begyndte begge at drømme om mere luft til livet.

En dag sendte Gry Malling Loehrs mand en boligannonce om huset på Nordfyn. Et stort hus blot en kilometer fra Odense Fjord. I starten skræmte det familien at flytte til et sted uden gadelygter og cykelstier. Men afstanden på blot 15 kilometer til Odense var et plus. Det gav mulighed for, at hendes mand kunne tage racercyklen på arbejde, og caféturene i byen ville også være overkommelige.

Læs om familien Loehrs spændende fortælling her.

Mød Sarah’s familie i Søndersø

Familie fra Søndersø ved Hasmark Strand

Sarah er idrætskonsulent og Christian er pædagog der sammen flyttede til Søndersø for en del år siden, efter de havde fået deres første datter, Martha.

“ALT, vi bruger i vores hverdag, er tæt på: Daginstitution, indkøbsmuligheder og foreningsliv. Desuden er vi tæt på skov og strand, og samtidig tæt på storby og motorvej. Vi er glade for nærmiljøet, en snak over hækken med vores nabo, og at både vores og pigernes venner er tæt på,” siger Sarah.

 

I Søndersø har vi også fundet gode fritidsmuligheder.
Sarah spiller håndbold og løber lidt ved siden af. Christian er deltidsbrandmand og medlem i det lokale fitnesscenter.
Pigerne går til gymnastik, spejder og badminton – og alle har de et familiemedlemsskab i tennisklubben. Alt sammen i Søndersøs foreningsliv. Og de er i det hele taget glade for at have mulighederne lige udenfor døren.

 

“Vi trængte til mere plads og luft end 66 kvadratmeter i Odense C. Vi ville gerne væk fra byen og til et lokalsamfund, hvor vi kunne få mere nærmiljø og mere hus for pengene. For os har det været nemt. Blandt andet fordi vi selv har involveret os i foreningslivet, det frivillige arbejde og byens arrangementer. Og alt er tæt på, hvad enten du er til naturen eller byen,” fastslår Sarah.

Mød Kristina og hendes familie i Otterup

Kristina i Otterup

Kristina er frisør, og ejer en salon i Otterup.
Hun og hendes mand flyttede fra Odense til Otterup i 2015. Her købte de en byggegrund, og byggede en villa.

”Vi ville gerne bygge vores eget hus. Og her kunne man få så meget mere for sine penge, end man kan i Odense. Byggegrundene her koster nærmest det halve af, hvad de gør inde i byen. Så synes jeg, at vi har det hele her i Otterup. Tæt på strand, natur og et godt lokalt miljø,” fortæller Kristina.

Udover de billige byggegrunde, var det også den gode infrastruktur, der trak familien til Nordfyn.

”Min mand arbejder i Odense, men den gode infrastruktur gør, at der er gode og nemme muligheder for at komme til og fra Odense – især efter at vi har fået Odinsbroen. Så afstanden til hans arbejde tager den samme tid, som da vi boede i Odense,” siger Kristina.

Kristina og hendes familie bruger det lokale foreningsliv flittigt, og har fundet gode muligheder for at dyrke deres fritidsinteresser.

”Jeg elsker at løbe i naturen, og min mand er fodboldtræner i den lokale boldklub for vores søns hold. Der er mange muligheder for at dyrke ens fritidsinteresser her. Hvad end man vil gå til fodbold, håndbold, tennis eller karate, så er der mulighed for det i Otterup,” fortæller Kristina, som ser mange andre fordele ved at bo på Nordfyn.

”Her findes et godt fællesskab. Vi har gode naboer, og der er gode relationer til vores børns klasse, børnehave, forældre og så videre. Vi har et godt netværk her,” siger Kristina, som også er glad for lokalområdet og dets indkøbsmuligheder.

”Vi har en dejlig natur omkring os. Og kun 5 minutter herfra har vi en skøn strand. Otterup har også rigtig gode indkøbsmuligheder. Vi har gode butikker, og har alt det tæt på, som man skal bruge i hverdagen,” understreger Kristina.

Mød Martin og hans familie i Søndersø

Martin ved hans villa i Søndersø
Martin flyttede med sin familie til Søndersø i 2016 efter at have boet en årrække nær Odense. I Søndersø rykkede familien ind på en byggegrund, hvor de nu har bygget egen villa.

Martin arbejder til dagligt med betalingsløsninger, og hans arbejdsplads ligger nær Odense Havn. Og han kan konstatere, at tidsmæssigt er afstanden kun blevet bedre, efter familien er flyttet til Søndersø.

”Vi havde et hus i Dalum, og afstanden derfra til mit arbejde tog tre kvarter. Men fra Søndersø kan jeg nemt komme til arbejde på tyve minutter på grund af Odinsbroen. Og så var det billigere at bygge hus her end i Odense”, fortæller Martin.

Sammen med sin kone har Martin to piger og Martin er meget begejstret for de mange muligheder og det fællesskab, man finder i Søndersø.

Vi er sindssygt glade for at bo i Søndersø. Der er meget mere roligt. Vi ville jo gerne have, at vores børn skulle vokse op i et lokalsamfund – men stadigvæk tæt på storbyen. Søndersø var den perfekte kombination”, fastslår Martin.

Familien har også fundet gode fritidsmuligheder. Martin skal til at spille fodbold i den lokale boldklub, og han konstaterer, at der er mange muligheder for de store såvel som for de små.

”Vi har et rigtig godt fællesskab her. Vi er jo så heldige, at der er en masse børn i det nybyggerkvarter, vi bor i. Og der er mange på vores pigers alder,” siger Martin, der også er glad for den nærliggende natur og de gode indkøbsmuligheder i Søndersø.

”Vi bor i et område, hvor der er god udsigt til naturen med træer og skov. Vi elsker at bruge naturen. Og alle vores handlemuligheder er jo i Søndersø. Her er bare alt, hvad vi skal bruge,” fortæller Martin.

Mød Thomas og hans familie i Otterup

Thomas i sit køkken i Otterup - fodboldtræner og god nabo

Thomas er en driftig herre, som engagerer sig i lokalsamfundet, hvor han blandt andet er fodboldtræner og med i klubbens hovedbestyrelse.

Da han og Vivi tilbage i slutningen af 90’erne var på udkig efter et sted, hvor de kunne se sig selv bo i mange år, faldt valget på Otterup – fordi her er alt, hvad familien har brug for.

“Vi valgte Otterup på grund af nærhedsprincippet. Vi er tæt på skole, gode handelsmuligheder, særpræget natur, varieret foreningsliv, gode kollektive forbindelser og stisystemer samt en velfungerende by-infrastruktur, billig fjernvarme – og ikke mindst nærheden til Odense, som jo kun ligger 20 minutters kørsel fra Otterup,” siger Thomas Drue.

 

Huset, Thomas og Vivi bor i, byggede de selv. De købte en billig byggegrund med en god beliggenhed for det halve af, hvad de skulle give i Odense Kommune.

“Oven i hatten er vi blevet en del af et fantastisk lokalsamfund, hvor alle er en god nabo. Vi bakker hinanden op og sikrer, at foreningslivet fortsat har et varieret udbud,” siger Thomas. Han var en af hovedkræfterne bag en nyetableret kunstgræsbane, hvor lokale gik sammen om at få projektet realiseret. En drivkraft, som ifølge Thomas er symptomatisk for Otterup og omegn.

“Lokalsamfundet er drevet af ihærdige ildsjæle, der ikke sidder på hænderne, men får drømme realiseret. Det er et helt unikt engagement, der smitter af på byen og som virkelig kan mærkes – det er en følelse af, at vi virkelig vil hinanden.”

Mød Stephanie og hendes familie i Veflinge

Stephanie fra Veflinge

Stephanie og Andy er begge født og opvokset på Nordfyn. Hun er oprindeligt fra Morud – han er fra Veflinge.
Parret flyttede til Veflinge i 2009 efter at have boet en årrække i Odense.

“Vi savnede at være i naturen og at kunne gå uden for hoveddøren og møde stilheden. I Odense er der meget trafikstøj – en konstant summen, som vi gerne ville væk fra,” siger Stephanie om en af flere årsager til, at de søgte tilbage til Nordfyn.

“Vi kendte stedet og vidste, at her var rart at være. Vi kommer selv fra egnen, og meget af vores familie bor her stadig. Derudover vil vi gerne være en del af et hyggeligt lokalsamfund, hvor vi hilser på nabo, venner og bekendtskaber. Andy kender jo efterhånden gud og hvermand – og det nyder vi.”

Stephanie og Andy bor i et ældre parcelhus, som de løbende sætter i stand. De får meget hus for pengene i Veflinge og kan samtidig bo midt i naturen, som de altid har ønsket.

“Vi elsker naturen og bruger den meget. Vi løber og går lange ture i skoven, og jeg kan især anbefale turen rundt om Langesø, som er skønt på alle tider af året – det vil jeg ikke kunne få andre steder – kun på Nordfyn,” siger Stephanie.

Mød Claus i Særslev

Claus fra Særslev - formand, initiativtager og god nabo

Claus er uddannet tømrer og byggeleder og var derfor ikke synderligt skræmt, da familien i 1999 besluttede at købe et nedlagt landbrug, der skulle have en gennemgående renovering.

I dag står huset, som de ville have det – istandsat og på toppen af en lille bakke cirka 500 meter nord for Særslev – midt i naturen og “trukket tilbage fra verden”, som Claus siger det.

“Jeg havde kigget på gården, men den var slidt. Omvendt havde den alt det, vi søgte: Indvendige kvadratmeter, en fantastisk beliggenhed, hvor vi kan se vand og få det frirum, vi havde brug for. Samtidig ligger det ikke helt ude – vi har genboer, som vi kommer meget sammen med. For eksempel spiser vi sammen – det er sådan et godt lille fællesskab, vi har fået skabt,” lyder det fra Claus.

Han fisker og går på jagt og er formand i Nordfyns Jagtforening. Derudover er han engageret i flere lokale tiltag, som eksempelvis foreningen Sportsvennerne. Claus står tilmed bag det årlige traktortræk-stævne, som efterhånden er blevet et trækplaster i Særslev.

Claus har boet på Nordfyn hele sit liv. Han kunne ikke tænke sig at flytte væk fra området, da han her kan kombinere sine interesser og leve i et velfungerende lokalsamfund, hvor folk kommer hinanden ved.

“Vi har en stor skole her, en Dagli´Brugsen og et fantastisk forsamlingshus, der drives af gode, lokale kræfter. Området er præget af en lokal ånd – her vil vi udrette noget – hvorfor alle også bakker op om lokale arrangementer, som efterhånden også trækker folk til fra nær og fjern. Det kan kun lade sig gøre, fordi vi er så mange ildsjæle på egnen,” siger Claus.

Mød Thomas og hans familie i Bogense

Sammen har Thomas og Signe to børn og i starten af 2017, flyttede de til Bogense i starten af 2017.

”Vi valgte at købe et hus i udkanten af Bogense – sådan ud mod møllen. Så det er ligesom at få halv natur og halv by. Vi kan godt lide at være tæt på vandet og stranden,” fortæller Thomas.

Thomas er miljøsagsbehandler, og Signe er uddannet lærer. Sammen valgte de at flytte til Bogense for at være tættere på arbejde og familie.

”Valget faldt blandt andet på Bogense, fordi det lå tæt på begge vores forældrepar. Men vi kunne også godt tænke os at komme tættere på vandet og naturen. Og så er Bogense også en hyggelig by,” fortæller Thomas, som mener, at der findes en hel speciel stemning i Bogense.

”Jeg forbinder Bogense med den store lystbådehavn og alt det liv, der foregår dernede. Derudover består Bogense også af en masse hyggelige ældre byhuse, som giver den her helt specielle stemning til byen,” siger Thomas.
”Vi er blevet medlem af Bogense Ro- og Kajakklub. Så er jeg i kontakt med en fra Søndersø Gymnastikforening, for vi vil gerne have vores familie i gang med noget gymnastik. Og jeg har hørt gode ting om den forening,” fortæller Thomas.

Skønt deres korte tid på Nordfyn har familien allerede fundet gode fritidsmuligheder på Nordfyn.