Lystfisker fisker efter havørred på Nordfyn. Husk fisketegn.

Fiskeretten til et stykke vandløb har bredejeren. Fiskeretten kan dog være givet til andre – som regel en sportsfiskerforening.


 

Danmarks Sportsfiskerforbunds hjemmeside kan du blandt andet se, hvilke vandløbsstrækninger de fynske sportsfiskerforeninger råder over, og hvor der kan købes fiskekort.

Du skal desuden have et fisketegn for at fiske i vandløbene. Dog ikke hvis du er under 18 år eller på folkepension. Bredejeren og dennes husstand er også undtaget herfra på det vandløbsstykke, som støder op til grunden. Lystfisketegnet kan du blandt andet købe på posthuset eller hos Ministeriet for fødevarer, fiskeri og landbrug.

 

Mindstemål og fredningstider for fisk i vandløb kan du læse om på Landsbrugs- og Fiskeristyrelsens hjemmeside, hvor du også kan finde mange andre nyttige informationer.

Du kan læse mere om lovgivningen omkring fiskeri i Fiskeriloven og i Bekendtgørelsen om rekreativt fiskeri i salt- og ferskvand samt redskabsfiskeri m.v. i ferskvand.

 

Fisketegn

Alle mellem 18 og 65 år skal have fisketegn for at kunne fiske i Danmark. Man kan købe 1-dagskort, ugekort eller årskort. Fisketegn kan købes ved Nordfyns Turistbureau i Otterup eller Bogense eller på et postkontor.

 

Vejr, vind, bølger og strøm m.m.

Oversigtskort og informationer om vejrforhold findes på: www.dmi.dk eller kan fås ved henvendelse til Nordfyns Turistbureau.

 

Sejlads

Sejl ud på havet på en fisketur ved at chartre sejlskibet M/S Castor. Kontakt Nordfyns Turistbureau for booking og yderligere information.

 

Havne

Bogense Marina er Fyns største lystbådehavn og kåret som Danmarks bedste havn i 2011.
Otterup Lystbådehavn er en hyggelig lille havn ved Egensedybet.

 

Bådudlejning

Klintebjerg Bådeleje
Klintebjerg 150
5450 Otterup
Tlf. 65 90 66 48

 

Book en instruktør

Få gode tips og vejledning fra en lokal fiskeguide. Kontakt Nordfyns Turistbureau hvis vi skal sætte dig i kontakt med en instruktør.

 

Instruktører fra Havørred Fyn

Kontakt Havørred Fyns guideservice på tlf. 40 28 54 50 eller via e-mail til info@seatrout.dk

 

Danmarks bedste fiskepladser

På Nordfyn har vi Fyns længste kyststrækning på 80 kilometer. Derfor har vi også rigtige mange gode steder, hvor du kan kaste snøren ud.

 

Du kan læse om de bedste fiskesteder på Nordfyn her.