På Nordfyn finder du området Langesø

 

Langesøskoven

15 km vest for Odense finder du Fyns sande natur – nemlig området omkring Langesø Gods. Området er godt 800 hektar stort, og dets historie kan føres tilbage til 1600-tallet.

 

Langesø bliver drevet som et skovbrug, men er samtidig rammen om mere end 280.000 årlige besøg af skovglade gæster, der nyder det rekreative område. Det gør Langesøskovene til et af danmarks mest besøgte skovområder.

 

Skovene omkring den langstrakte sø, der har givet godset navn, har i menneskealdre været et yndet udflugtsmål for Odenses befolkning. Der er mange oplevelser at hente, hvad enten man spadserer, motionerer, rider, fisker eller blot sidder stille og lytter til naturen.

 

Langesø Slot

Den smukke herregård, Langesø Slot, ligger ned til en lang og smal sø, der har givet navn til stedet.

 

Herregården har haft mange ejere, men ejerrækken har især været domineret af adelsfamilierne Skinkel, Bryske og Berner. Under slægten Berner blev herregården ophøjet til et baroni af kongen.

 

I 1977 oprettede den sidste ejer, Berner Schilden Holsten, Langesøfondet og skænkede herregården dertil. Fondens bestyrelsesformand skal altid være et medlem af Berner-slægten.

 

Herregården er i privat eje, og den kan kun ses fra vejen. Til gengæld er der mange vandrestier i de store skove omkring slottet, hvor det er dejligt at gå tur.

 

Der er også mulighed for at se slottet fra søsiden. Lej en båd og nyd en sejltur på Langesø med eller uden fiskestang. Bådene kan lejes lokalt.


Læs mere om den nordfynske natur her.