Familietur på en af de fire stier i og omkring Søndersø

Søndersø og området omkring byen har mange interessante historier fra bronzealderen frem til vore dage.


Du kan følge fire afmærkede stier i og omkring byen. De to korteste ruter kan du løbe eller gå, og de to længste ruter er oplagte som cykelruter. Ruterne starter og slutter alle i Byparken.

 

Du kan undervejs på ruterne få historier om byen og de steder, du kommer forbi, med Endomondos app eller app’en Nordfynske Oplevelser.

 

Bykulturruten

På denne rute ser du Søndersøs skulpturer, kirke og bymidte.

 

Den korteste af de fire stier går op ad Odensevej, som er en af byens ældste veje, forbi kirken og gymnasiet. Her du kommer forbi de 12 bronzehoveder af berømte videnskabsmænd- og kvinder, der hver især repræsenterer et videnskabeligt område.

Længde: 2,8 km.

 

Motionsruten

Ruten giver masser af frisk luft i lungerne i byens udkant.

 

Stien går gennem byen og et smut ud på landet, inden den vender tilbage til byen. Undervejs kommer du forbi et af Skandinaviens største kogegrubefelter fra bronzealderen.

Længde: 5,5 km.

 

Industri i land og by

Temaet for denne rute er Søndersøs Industrikvarter og de idylliske landeveje.

 

Først går ruten igennem industrikvarteret, og dernæst ud på landet, hvor du kan cykle rundt i landskabet på små, hyggelige landeveje. Du kommer forbi herregården Margård, til landsbyen Vigerslev og slutteligt gennem landsbyen Vedby.

Længde: 9 km.

 

Kulturruten

Med kulturen som omdrejningspunkt for denne rute kan du opdage Søndersøs fortid.

 

Har du gode ben og god tid, er det oplagt at cykle ad den længste af de smukke stier, som blandt andet går forbi Glavendrupstenen, der har Danmarks længste rundeindskrift. Du kommer også forbi bronzealderhøjen Thorshøj ved Skamby. På den sidste del ledes du til Dallund Slot og Dallund Sø, hvor du kan tage dig et hvil på cykelrastepladsen og nyde den smukke park.

Længde: 21,2 km.

 

Du kan se et kort over de 4 Kløverstier omkring Søndersø her