Familien på tur på de smukke ruter omkring Bogense

Kløverstien i Bogense gør det nemt og tillokkende at få rørt sig i den friske luft. Hvad enten du er til gåture, cykling eller løb, har vi gjort det nemt for dig at komme ud i naturen og opleve området i og omkring Bogense.


Der findes fire ruter med forskellig længde og med hvert sit emne. Alle fire ruter udspringer fra samme startsted ved havnen.

Undervejs på ruterne kan du læse om det område, du bevæger dig i og om områdets seværdigheder. Vi har udvalgt et spændende emne til hver rute.

 

Kulturhistorisk byrute

Den grønne rute er den korteste: 2,3 km kulturhistorisk byvandring gennem Bogenses hyggelige gader. Her bliver du ført til flere af de væsentligste seværdigheder i den fine, gamle købstad.

 

Digeruten

Den blå rute på 6,3 km lægger op til enten gang, løb eller cykling ud i landskabet. Fokus er på historien om det inddæmmede landskab ved Gyldensteen, som nu igen er oversvømmet.

 

Engruten

Den røde rute går 8,1 km langs engarealerne ved Bogenses Grønne Hjerte, hvor du kan nyde det smukke landskab og læse om engen og dens plante- og dyreliv.

 

Herregårdsruten

Den længste af ruterne, den sorte rute på 15,6 km, leder dig ud i landskabet sydøst for Bogense. Her støder du på herregårde, landskabet med karakteristika dannet under sidste istid og flere forskellige naturtyper, mens du får en masse frisk luft langt fra alfarvej.

 

Du kan se et kort over de 4 Kløverstier omkring Bogense her