Enebærodde ligger på Nordfyn

– En oplevelse for de vandreglade.

Oplevelser året rundt
På Enebærodde er du omgivet af vand og her en findes unik og upåvirket natur. Odden er hjemsted for Fyns største hede, med masser af lyng og enebærbuske. Fra odden er der en flot udsigt til Fyns Hoved og Samsø.

Året rundt er Enebærodde et yndet udflugtsmål, hvor man kun må færdes til fods eller på cykel. Udløbet fra Odense Fjord ”Gabet” er ganske smalt, 14 meter dybt, og med en rivende strøm, når tidevandet løber ind eller ud, og selvsagt et fremragende sted for havørred fiskeri.

Ved Gabet finder du også det 14 meter høje fyrtårn, og her er også rester af de skanser, som under Napoleonskrigene fungerede som en del af forsvaret af den fynske kyst.

12 kilometers skøn natur
Du oplever Enebærodde på den ca. 12 km lange sti, der går langs kysten på begge sider af odden. Her kommer du forbi løvskov og granskov plantet i 1800-tallet, og du ser Fyns største hede med den kønne lyng og de enebærbuske, der har givet odden dens navn. Mod Odense Fjord er der fuglereservater.

Du ser også Galloway-kvæg, der græsser odden af, og så kan du måske også komme til at se nogle af oddens andre beboere: Der er nemlig en stor bestand af hugorme på Enebærodde, og de soler sig i sandet. Men bare rolig, for de er mere bange for dig, end du er for dem.

Det enestående naturområde begynder mod øst ved den lille løvskov ”Charlottenlund” med meget smukke skovbryn ud mod engene. Herfra og ud til indsejlingen til Odense Fjord, ”Gabet” er der en tur på cirka fire kilometer.

Ind mod fjorden er der store strandenge med et rigt fugleliv, og langs stenstranden ud mod Kattegat er der et fint havørredfiskeri.