Mød vores ambassadører

Nordfyn byder på et væld af muligheder i naturen, der giver ro i sindet, sved på panden og knytter familien sammen. Vores skove, strande og åbne vidder er oplagte som friluftszoner for hele familien, hvor I kan puste ud i en travl hverdag. Her er plads til udesjov og fællesleg, gode samtaler og aktiviteter for den enkelte og for fællesskaberne.
Vi bor mit i et fantastisk univers, som byder på udeliv og skøn natur, der kan nydes her -alle dage, året rundt. Dette univers deler vores ambassadører gerne med jer.


Tom Valentin, naturterapeut & familiefar

Tom Valentin flyttede til Nordfyn for 12 år siden, og har slået sig ned med sine børn i en af Nordfyns hyggelige landsbyer. Vandring i naturen har altid været en del af hans liv, og derfor forsøger han at give det videre, selvom det til tider kræver lidt forhandling.

“Når man har børn i den alder, kan det være en kamp at komme ud af huset. Men jeg ved, at når vi kommer 200 meter væk fra bilen, og vi kommer ind i en god rytme, så får vi virkelig snakket om vigtige ting – om alt fra skolegang til flora og fauna. Vi lærer simpelthen hinanden bedre at kende, end hvis vi var derhjemme,” siger Tom Valentin.

Til daglig arbejder Tom Valentin som fængselsbetjent. Et arbejde, der ikke levner meget plads til dybe samtaler eller rum til at puste ud. Derfor er den nordfynske natur blevet stedet, hvor han finder tid til eftertanke sammen med børnene. Samtidig er han lige blevet certificeret naturterapeut og påbegynder snart den 2-årige overbygning ’naturbaseret psykoterapeut’.

“At gå i naturen er en terapeutisk ting. Når vi mennesker går, så er vi kun lige dér, og så er vi nærværende og kan begynde at åbne op. Det tror jeg, alle kan genkende, men det er svært at aktivere det fokus i en distraherende hverdag. Ved at søge ud i naturen kan vi finde tilbage til roen og kernen i os selv. Nogle gange skal vi ud for at komme hjem igen,” siger Tom Valentin.

Han finder den varierede nordfynske natur nem at gå til. Det er let at finde de mennesketomme steder, hvor kun vinden og bølgerne hvisler i ørerne. Men også de steder, hvor børnene synes, det er sjovt at være.

Læs Tom Valentin og børnenes anbefaling til otte forskellige ture med hele familien -klik her.

Du kan også besøge Tom Valentins hjemmeside og hans Facebook-side.

Anette Millennium dyrker MTB-fællesskabet på Nordfyn

Nordfyn er spækket med cykelture i dejlig natur. I Langesøskoven kan du blive en del af det store MTB-fællesskab.
Duften af gran blander sig med en snert af fugtig muldjord, mens solen langsomt opvarmer skoven. Fuglekvidder giver genlyd blandt træstammerne og afbrydes kun af den fjerne lyd af dybe gummidæk i mudrede singletracks. I takt med at morgenduggen fordamper, fyldes skoven af hydrauliske skivebremser, olierede kæder og gensynsglæde blandt mountainbikere fra nær og fjern.

Nordfyn rummer helt optimale muligheder for alle, der kan lide at køre mountainbike. Her er der nemlig udfordringer for enhver smag. På det store netværk af fine cykelstier kommer man godt og roligt rundt i det nordfynske landskab, mens skoven ved Langesø er garant for action og høj puls. Mountainbikesporet er kåret som et af Danmarks 10 bedste MTB-spor.

En af dem, som opholder sig på mountainbiken så ofte hun kan, er 54-årige Anette Millennium. Hun tog for få år siden springet fra racercyklen til mountainbiken, og siden er hun blevet helt bidt af sporten, hvor naturen og fællesskabet er i centrum.

“Det at cykle på mountainbike er ikke kun motion og velvære. Man får simpelthen kastet et netværk lige i hovedet, når man starter. Der er ikke nogen, som er for fine, for dårlige eller for gode. Bare ved at møde op kan man tage på tur med folk, man aldrig har mødt før,” siger Anette Millennium og tilføjer:

“Vi mødes oftest lørdage og søndage kl. 10.00 på den store parkeringsplads ved Langesø Gods, og tager ud på sporene. Og hvis der er nogen, som behøver hjælp, er alle utrolig hjælpsomme. Sporene er ekstremt afvekslende. Både lette og svære. De er både til dem, som vil ud og opleve den smukke natur på sikre grusveje, men også til de dygtige og rutinerede mountainbikere. Her kommer folk fra hele Danmark, fordi det er udfordrende, sjovt og lidt farligt.”

Især weekenderne er populære blandt MTB-folket. Både i Langeskoven og mange andre steder på Nordfyn. Eksempelvis på den 27 km lange Harridslevgaard-rute, hvor der er rig mulighed for at gå på opdagelse i Nordfyns marklandskaber, smukke enge og storslåede slotsmiljøer.

På Facebook-siden MTB Langesø kan du følge med i aktiviteterne omkring mountainbike i Langesø. Og hos Millennium Cycling kan du altid koble dig på en tur eller spørge, om nogen vil med på din tur.

Læs også Anettes MTB råd til nye mountainbikere -klik her.

Vil du også være ambassadør og ønsker du at høre mere?
Vi vil være Danmarks bedste friluftskommune og har derfor netop taget hul på kampagnen Fri.Luft.Liv, der vil forme Nordfyns Kommune fremadrettet.
Sammen kan vi vise hinanden og kommende nordfynboere de gode friluftsmuligheder, vi har på Nordfyn.
Brænder du for friluftslivet på Nordfyn, og vil du høre mere om rollen som ambassadør, er du velkommen at kontakte os på friluftliv@nordfynskommune.dk eller mobil 24 64 95 24. Du kan også læse mere om ‘bliv ambassadør’ her.